Waarom Persoonlijke Therapie

 

 

Als je op persoonlijk vlak wordt geconfronteerd met problemen, of je ervaart een specifiek of algeheel negatief gevoel, dan zijn er (onbewuste) gedachten die jou van je innerlijke ik scheidt. De wereld die je creŽert is dan niet in lijn met je essentie, je innerlijke ik.

 

Je innerlijke ik, is de persoon die je in dit leven werkelijk bent. Bij je geboorte heb je een pakketje meegekregen. Een pakketje met gaves, hindernissen en een opdracht. Je systeem zit zo in elkaar dat je je prettig voelt als je je bezig houdt met je opdracht en je je gaves kan gebruiken. Je hindernissen zijn er om je te sterken en te sturen in de richting van je opdracht, en je gaves heb je om je opdracht te vervullen. Jouw innerlijke ik is dan ook altijd volledig en compleet. Een uniek en prachtig staaltje werk van moeder natuur.

 

Als je je niet met je opdracht bezig houdt en je gaves niet gebruikt, voel je je niet prettig. Je voelt je belemmerd en vaak lusteloos of gefrustreerd. Misschien zelfs depressief. Na langere tijd kan dit zich ook lichamelijk uiten in (chronische) aandoeningen. Gedachten die je van je innerlijke ik scheiden zijn dan ook ziekmakend. Geestelijk, emotioneel en ook lichamelijk, hoe aanlokkelijk deze gedachten soms ook lijken.

 

Scheidende gedachten zijn altijd oordelende gedachten. Overtuigingen met een oordeel van weerstand of verlangen. Deze gedachten stapelen zich altijd als de ringen in een ui, waardoor de afstand tot je innerlijke ik groter wordt met het aantal gedachten. Een gedachte of overtuiging ontstaat op een moment omdat jij deze gedachte denkt nodig te hebben. Een veroordelende overtuiging. Deze gedachte blijft op de voorgrond, totdat je merkt dat deze gedachte je niet meer dient. Op dat moment zet je er een nieuwe gedachte overheen. Deze nieuwe gedachte dient jou weer totdat je weer een nieuwe gedachte aanneemt, die vervolgens ook daar weer overheen wordt geplaatst. Zo ontstaat een opstapeling van gedachten, als de ringen van een ui. Maar al die gedachten werken ondergronds nog steeds door. Er ontstaat een onbewust en onbedoeld pallet van elkaar tegenwerkende en versterkende gedachten die jou scheiden van jouw essentie.

 

Persoonlijke therapie heeft als doel vrede te sluiten met jouw essentie, jouw innerlijke ik, waardoor scheidende gedachten nutteloos worden en kunnen worden losgelaten. De persoonlijke therapie richt zich op jouw reis naar je gedachten en overtuigingen die niet in lijn zijn met je essentie.  Sommige gedachten heb je mischien pas sinds kort, terwijl jij misschien andere gedachten al levens lang hebt. Zeer oude gedachten die zich op wonderbaarlijke wijze hebben gemaskeerd of verstopt. Deze verstopte en gemaskeerde gedachten en overtuigingen verdienen respect en liefde: ze hebben jou zeer lange tijd gediend, voor welk doel toen ook. Alleen met het respect dat deze oude gedachten verdienen, zullen ze zich langzaam prijsgeven. Jouw essentie begrijpt dit. En jouw essentie zal dit aangeven, hoe en in welk tempo.

 

Vrede sluiten met jouw essentie, jouw innerlijke ik, betekent dat je je opdracht, je hindernissen en je gaves accepteert en aanneemt. Dan zal je met respect alle scheidende gedachten loslaten. Laag voor laag, ring voor ring. Uiterlijke (schijn) kracht zal stap voor stap plaatsmaken voor kwetsbaarheid die op zijn beurt plaats zal maken voor innerlijke macht. De macht van jouw essentie.

 

Mijn-Zicht © 2011 ē Privacy Policy ē Foto's/webdesign www.kaartjesbrigitte.nl

www.mijn-zicht.nl